بررسی مزایای VRF

VRF 1 1

VRF دستگاهی است دو تکه، سرمایشی و گرمایشی شامل:  یونیت بیرونی خارج از ساختمان و یونیت‌های داخل ساختمان که (فن کویل) متصل به آن است.

1 – آسایش حرارتی

مهمترین مزیت VRF این است که متناسب با تغییر بار تهویه فضای داخل و به‌صورت مستقل از سایر یونیت‌های داخلی و با تغییر جریان مبرد (گاز فریون) میزان گرمایش و سرمایش را تغییر می‌دهد. هر کاربر می‌تواند دمای محیط اطراف خود را در هر اتاق مطابق با نیاز‌های خود تنظیم کند و تمامی این یونیت‌های داخلی مطابق شکل زیر به یونیت خارجی متصل می‌شوند.

فن کویل‌های متصل به یونیت خارجی VRF با رطوبت‌گیری هوای ورودی به داخل ساختمان و نیز هوای در گردش درون ساختمان، رطوبت آن‌را تنظیم می‌کنند و برای مناطق با رطوبت زیاد بسیار مناسب هستند. بدین ترتیب هر قسمت ساختمان، دما و رطوبت کنترل شده و مستقل خواهند داشت.

2 – هزینه برق مجزا

محاسبه هزینه برق مصرفی چندین فن کویل به یک یونیت خارجی در این سیستم به‌صورت جداگانه انجام می‌شود و برای هر قسمت از ساختمان که قرار باشد هزینه مصرف برق جداگانه باشد با نصب یک یونیت خارجی و اتصال آن به فن کویل‌های آن قسمت، مصرف انرژی جداگانه حساب می‌شود و هر فرد می‌تواند مصرف خود را مدیریت کند.

3 – استفاده از تکنولوژی اینورتر

از دیگر مزایای VRF این است که سیستم‌های VRF از کمپرسورهای مجهز به موتورهای سرعت متغیر استفاده می‌کنند که در بازه کاری 10 تا 100 درصد و مطابق با نیاز مصرف کننده کار می‌کنند و به شدت در مصرف برق صرفه‌جویی می‌شود.

تکنولوژی اینورتر منجر می‌شود که دقت کنترل دما افزایش یابد وبا خطای فقط یک درجه فارنهایت سیستم کار کند.

با تغییرات دمایی داخل و خارج ساختمان، تکنولوژی اینورتر قدرت مصرفی سیستم را تغییر می‌دهد وسرعت دورانی کمپرسور را در بهینه‎ترین حالت ممکن تنظیم می‌کند. تست‌های انجام شده نشان می‌دهد که این تکنولوژی مصرف انرژی برق کل سیستم تهویه را در طول سال 30 تا 40 درصد نسبت به کمپرسورهای دور ثابت کاهش می‌دهد.

4 – انعطاف پذیری در طراحی

یک یونیت خارجی که در جایی مانند پشت بام نصب می‌شود قابلیت اتصال به تعداد زیادی یونیت داخلی (حدود 48 عدد) و با ظرفیت‌های مختلف را دارد.VRF این قابلیت را دارد که با اضافه شدن بار تهویه یا بازسازی و گسترش ساختمان به راحتی با تغییرات سازگار شود و با افزودن یونیت‌های بیشتر ظرفیت سیستم را بالا ببرد.

5 – انعطاف پذیری در نصب

از مزایای دیگر VRF قابلیت نصب آن به صورت طبقه به طبقه در ساختمان است. دستگاه یا یونیت بیرونی آن نسبت به سیستم‌های دیگر سبک وزن است و به زیرسازی کمتری جهت استقرار یونیت بیرونی نیاز است و فضای کمی را هم اشغال می‌کند.

قابلیت نصب این سیستم به عنوان سیستم جایگزین در ساختمان‌های در حال بازسازی وجود دارد.ترکیبی از این یونیت‌ها با هم می‌تواند ظرفیت سرمایشی و گرمایشی تا صدها تن ایجاد کند.

6 – راندمان انرژی

سیستم‌های VRF از مزایای ترکیب کمپرسورهای دور ثابت و دور متغیر اینورتر بهره می‌برند که این اجازه را به سیستم می‌دهد که متناسب با بار سرمایشی و گرمایشی، کمپرسورها وارد مدار شوند و با سرعت بهینه دوران کنند.

با توجه به اینکه اکثر سیستم های تهویه مطبوع بیشتر ساعات کاری خود را با توان 30 تا 70 درصد توان کل کار می‌کنند، COP سیستم‌های VRF برای این بازه کاری بهینه سازی شده است و در اکثر ساعات کاری در بهینه‌ترین حالت کار کی‌کند.

سیستم تهویه مطبوع مرکزی VRF به طور کامل کانال‌کشی را حذف و یا آن را کاهش می‌دهد که این کار، تلف شدن جریان هوا در کانال که حدود 20 تا 30 درصد است را از بین می‌برد.

7 – کاهش سطح صدا

سطح صدای کاری یونیت داخلی بدون کانال حدود 27A  db و یونیت داخلی کانالی حدود 29A db است. با توجه به سازنده‌های مختلف این مقدار اندکی کمتر یا بیشتر است. یونیت‌های بیرونی هم بسیار کم صدا هستند و حتی این قابلیت را دارند که به طور مستقیم و با کمترین فاصله از یونیت‌های داخلی مستقر شوند.VRF  نسبت به دیگر دستگاه‌های تهویه هوا سطح صدای کمتری دارد.

به نظر شما این مطلب مفید بود؟

لطفا امتیاز دهید

میانگین امتیاز ها 0 / 5. تعداد امتیاز ها 0

اولین نفر باشید که امتیاز می‌دهید

One thought on “بررسی مزایای VRF

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.